Koelvloeistoffen
Stel cookie voorkeur in

Koelvloeistoffen

De juiste koelvloeistof is het behoud van uw motor

Bruinsma Olie levert uitsluitend koelvloeistof met de goedkeuringen van de autofabrikant. Het is zeer belangrijk dat u het juiste product gebruikt. Dit voorschrift vindt u ook in de productaanbevelingen.

 

Koelvloeistof

Als hoogwaardige koelvloeistof raden wij de Longlife Coolant G12+ aan. Dit is een longlife koelvloeistof die universeel toepasbaar en van hoge kwaliteit is. Daarnaast zijn er nog speciale soorten voor Citroën, Peugeot, Renault en Nissan, VW TL 774G G12 ++ en transparante longlife koelvloeistof. Ook in de metaalbewerking wordt veel gebruik gemaakt van koelvloeistof. Zelfs onze Coolant -36°C voldoet aan alle eisen. Dit is een uitstekende koelvloeistof voor een aantrekkelijke prijs. Kleinverpakkingen zijn leverbaar onder de merknaam MPM, grootverpakkingen onder eigen label van Bruinsma Olie.

 

MPG koelvloeistof: foodgrade en biologisch afbreekbaar

De silicaatvrije, voedselveilige MPG (Mono Propylene Glycol) koelvloeistof biedt een uitstekende vorstbescherming voor aluminium- en metaallegeringen. Het niet giftige, biologisch afbreekbare product wordt o.a. gebruikt in boten en campers, tegen bevriezing van motoren (inboard), drinkwatersystemen en toiletten. Door het milieuvriendelijke karakter kan het veilig worden geloosd. De MPG kan ook worden toegepast in de voedingsmiddelenindustrie.

 

Onze koelvloeistoffen zijn toepasbaar in een uitgebreide selectie voertuigen zoals personenwagens, heavy-duty vrachtwagens, constructie apparatuur, bussen, en bij maritieme toepassingen. Ze zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Original Equipment Manufacturers (OEMs) en worden ondersteund door een lijst goedkeuringen. Deze goedkeuringsprogramma's zijn extreem streng: er moeten een aantal laboratoriumtesten succesvol worden afgerond, zoals corrosietesten, vereenigbaarheidstesten en stabiliteitstesten, waarna het testen van de motor en het wagenpark ook nog moeten worden uitgevoerd. Daarnaast maken OEM-specifieke beperkte stoffen lijsten van dit proces een zeer klantvriendelijke aanpak.

 

Onze koelvloeistoffen worden ondersteund door een groot aantal OEM goedkeuringen, zoals:
   

Ford specificatie WSS-M97B44-D
VW specificatie TL-774G
PSA specificatie B 71 5110
Renault  specificatie 41-01-001/- -S type D
GM specificatie GM 6277M
MTU specificatie MTL 5049
Mercedes-Benz specificatie 325.3
Paccar-DAF  specificatie 74002
 


Antivries

De aanbevolen antivries komt van dezelfde productlijn, hiervan bieden wij alle soorten ook onverdund aan. Ook bij de antivries zijn de kleinverpakkingen leverbaar onder de merknaam MPM en de grootverpakkingen onder het eigen label van Bruinsma Olie.

 

Mocht u meer informatie willen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen (klik op onderstaand envelopje), of telefonisch op telnr: 0135720808 (24 uur per dag bereikbaar). 

Verwante gegevens