Persbericht: Weiteveen, 02-03-2016

Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki Team is in allereerste wedstrijd in de 85cc grote wielen in Boekel een manche in de top vijftien geeindigd. Smulders heeft deze winter de overstap gemaakt van de 65cc grote wielen naar de 85cc grote wielen en ziet dit seizoen echt als een leerjaar. In de wedstrijd in Boekel kwam hij in de eerste manche na een matige start terug naar een vijftiende positie. In de tweede manche kwam hij vlak na de start ten val en moest hij opnieuw een inhaalrace rijden. Vanaf een allerlaatste plaats vocht hij toen voor wat hij waard was en wist er toch nog een eenentwintigste plaats uit te halen.

Door de grote opkomst werd er in twee groepen getraind. Scott was ingedeeld in de tweede groep en wist hierin een zevende tijd op de klokken te zetten. Hiermee kwalificeerde hij zich voor de A groep.

Geconcentreerd stond hij achter het starthek voor de eerste manche. Hij had er zin in en was er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Toen het starthek viel, kwam Scott niet goed weg en moest een inhaalrace rijden. Met goede rondetijden wist hij de ene na de andere rijder te passeren en dit resulteerde in een vijftiende plaats. Tevreden keerde Scott terug naar het rennerskwartier en nam even de tijd om te herstellen van zijn inspanningen.

De start van de tweede manche was beter maar in de tweede bocht kwam hij met een andere rijder in aanraking en dit had een valpartij tot gevolg. Vanaf een laatste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Op het loodzware circuit ging Scott er goed voor zitten en zette alles op alles om zoveel mogelijk rijders te passeren. Dit lukte goed en vanuit de achterhoede kwam hij helemaal terug naar een 22ste plaats.

Scott blikt tevreden terug op zijn allereerste wedstrijd in de 85cc grote wielen. In het dagklassement eindigde hij op een eenentwintigste plaats. Aankomende zondag zal Scott starten in de tweede wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Heerde. Hier zal hij er opnieuw alles aan doen om zo hoog mogelijk te scoren.